Developer

Ervaring

In de 80-er jaren heb ik tijdens mijn middelbare-school-periode leren programmeren in good old BASIC maar ook in 6502 machinetaal. Op de HTS kwam ik in aanraking met hogere talen als C en Pascal alsook assembly.

Nadien heb ik veel geprogrammeerd in Visual Basic, met name met MS-Access en MS-Excel, LotusScript, een programmeertaal binnen Lotus Notes en Visual C++ waarmee ik 25 jaar geleden al pionierde met video en audio on demand oplossingen. In deze tijd bestonden YouTube en livestreams nog niet - wij waren wereldwijd een van de eersten die op grote schaal met videostreams pionierden. Zo hebben we met NASA samengewerkt om twee keer een Spaceshuttle-vlucht live op internet te streamen.

Sindsdien heb ik vooral geprogrammeerd met Perl, PHP en Python.

Nu

Tegenwoordig ligt mijn voorkeur voor PHP en vooral Python. PHP gebruik ik met name om bestaande software aan te passen of te verbeteren dan wel om specifieke modules te realiseren op bestaande PHP systemen - dit zijn voornamelijk Wordpress oplossingen. Het echte ontwikkelen doe ik bij voorkeur met Django/Python waarbij ik gebruik maak van de Jetbrains ontwikkelomgeving.

Ik kan mogelijk iets voor u betekenen wanneer u iets in bestaande oplossingen wenst aan te passen. Maar ook de realisatie van volledige softwareoplossingen behoort tot de mogelijkheden. Dit zijn veelal wel langduriger projecten. Daarnaast kan ik voor u de uitvoering van uw programmeerklus begeleiden wanneer u dit laat doen door een derde partij of bv. stagiairs.