Websites: realisatie, aanpassing en onderhoud

Realisatie van nieuwe websites of aanpassing/uitbreiding bestaande websites kan ik voor u verzorgen, ongeacht het beheersysteem waar al gebruik van wordt gemaakt, zoals WordPress, Drupal, October. Dit geldt voor zowel vormgeving als inhoud en extra functionaliteit. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van bestaande thema's en plugins. Voor u worden zo de kosten zoveel mogelijk beperkt aangezien die bestaande thema's en plugins veelal een prima startpunt vormen om de uiteindelijke wensen te realiseren.

Bij het verzorgen van inhoud is het mogelijk enig eindredactioneel werk te verrichten.

Bij het verzorgen van vormgeving is beperkt grafisch ontwerp mogelijk. Complexer grafisch ontwerp laat ik liever over aan gespecialiseerde grafisch ontwerpers. Dit geldt ook voor bv. infographics.

Voor het uitbreiden van functionaliteit wordt voornamelijk gebruik gemaakt van PHP en Python.

Complexe website-oplossingen zijn mogelijk op basis van Django/Python. Ook voor bestaande Django/Python oplossingen kan ik worden ingezet, voor zowel realisatie als project-management of mediation.

Voor websites die weinig wijzigen zoals bv. online brochures, documentatie-websites, boekpresentaties enz. maak ik gebruik van de statische website-generator Hugo. Dergelijke websites zijn heel erg snel, kunnen zeer hoog in de google-zoekresultaten komen en zijn vrijwel onhackbaar, zelfs als er geen enkel onderhoud wordt verricht aan de software. Deze website is bijvoorbeeld verzorgd met Hugo.

Ik bespreek graag met u welke oplossing voor u het meest geschikt lijkt. De realisatie van de oplossing kan ik daarnaast voor u verzorgen. Dit kan doordat ik de oplossing zelf voor u verzorg. Maar ook door de uitvoering van het project voor u te begeleiden wanneer u dit laat doen door een derde partij of bv. stagiairs.

Mijn insteek is ‘zelfredzaamheid’. Dit betekent dat ik ernaar streef dat u uw website zelf onderhoudt. Pas op het moment dat er grotere wijzigingen zijn, kunt u een beroep op mij doen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook wanneer u onverhoopt vastloopt.