Websites: realisatie en onderhoud

Realisatie

De standaard-oplossing voor een website lijkt tegenwoordig het Wordpress CMS: een-derde van alle websites op Internet is gerealiseerd op Wordpress. Er zijn allerlei populaire alternatieven voor Wordpress zoals Drupal, Joomla en OctoberCMS. Het beheer van dergelijke websites is eenvoudig maar de software moet wel steeds actueel worden gehouden teneinde hackers buiten te houden. Ik kan voor u op verschillende CMS platforms websites realiseren en aanpassen. De realisatie van een eenvoudige Wordpress website is snel te realiseren.

Voor websites die weinig veranderen stel ik liever een statische website voor. Deze websites zijn zeer snel en ongevoelig voor hackers. Er behoeft dan ook geen CMS te worden onderhouden maar het aanpassen van de inhoud van de website is daardoor wel iets complexer. De realisatie van statische website is net zo snel te realiseren als een Wordpress website. Hiervoor worden wel generatoren gebruikt als Hugo of Jekyll. Ik kan voor u websites op basis van Hugo realiseren. De website van Floating Point is gerealiseerd met Hugo.

Voor complexe websites met veel interactie, complexe berekeningen en intensief databasegebruik stel ik liever een webapplicatie-framework voor als Symfony, Laravel, Ruby, Zend of Django. Dit zijn veelal langduriger projecten waarbij ook vaak met meerdere programmeurs wordt gewerkt. Ik heb veel ervaring met Django projecten waarbij een Agile/Scrum werkmethodiek wordt toegepast. Dit kan ik ook voor u verzorgen.

Ik bespreek graag met u welke oplossing voor u het meest geschikt lijkt. De realisatie van de oplossing kan ik daarnaast voor u verzorgen. Dit kan doordat ik de oplossing zelf voor u verzorg. Maar ook door de uitvoering van het project voor u te begeleiden wanneer u dit laat doen door een derde partij of bv. stagiairs.

Onderhoud

Mijn insteek is ‘zelfredzaamheid’. Dit betekent dat ik ernaar streef dat u uw website zelf onderhoudt. Pas op het moment dat er grotere wijzigingen zijn, kunt u een beroep op mij doen. Ditzelfde geldt natuurlijk ook wanneer u onverhoopt vastloopt.